اینترنت اشیا، دیدگاهی نوین که دنیای تکنولوژی را دچار تحولی بزرگ کرد. IOT در زندگی امروز چه کاربردی دارد؟ آیا برای داشتن یک کسب و کار عالی و بدون نقص نیازی به این تکنولوژی داریم؟ در ادامه به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد با ما همراه باشید:
اینترنت اشیا یا IOT چیست؟
اینترنت اشیا یا IOT، دیدگاهی نوین در عرصه تکنولوژی میباشد که با ورود خود جانی تازه به دنیای IT بخشید. هزاران دستگاه فیزیکی در سرتا سر دنیا با استفاده از یک تراشه که امکان اتصال به اینترنت را میدهد با هم در ارتباط هستند. دستگاههای متصل به اینترنت با هدف جمعآوری و اشتراک گذاری دادهها به یکدیگر متصل میشوند.

با تراشهها میتوان کوچکترین و بزرگترین چیزها را به شبکه بیسیم متصل کرد. از کوچکی ساعتها تا بزرگی هواپیماها. با اتصال همه این اشیاها و افزودن حسگرها به آنها وارد فاز جدید از اشیا میشویم که آنها را قادر میسازد تا از هوش دیجیتالی بهرهمند شوند. با این کار قابلیت این را پیدا میکنند که بدون دخالت انسان و بدون وقفه پاسخ بدهند. در واقع اینترنت اشیا زندگی بشر را هوشمندتر، آسانتر و پاسخگوتر از قبل کرده است. IOT با ترکیب کردن دنیای فیزیکال و دیجیتال، بر زندگی انسان تاثیر گذاشته است.
IOT و دستگاهها
میتوان هر دستگاهی که به اینترنت متصل میشود را جزء اینترنت اشیا دانست. با این کار میتوان آن را کنترل کرد. زمانی که اسم اینترنت اشیا را میشنویم ذهنمان درگیر اشیا فیزیکی پیچیده میشود. اما در ادامه این مسئله را روشنتر میکنیم تا از گنگی آن کاسته شود. فرض کنید از سر کار برگشتهاید و خیلی خسته هستید.
مستقیم به سمت تخت خود میروید تا بخوابید. درست همان زمان که روی تخت دراز کشیدهاید متوجه میشوید که لامپ اتاق خود را خاموش نکردهاید. اینجاست که اینترنت اشیا به کمک شما میآید. با اینترنت اشیا میتوانید از تلفن هوشمند خود استفاده کنید و لامپ اتاق خود را خاموش کنید.

حال بیاید یک مثال بزرگتر بزنیم. شاید در فیلمها دیده باشید که ماشین آلات کشاورزی بدون راننده و یا کسی که آنها را به صورت فیزیکی هدایت کند، کارها خود را بدون اشتباه انجام میدهند. اما چگونه؟ جواب بسیار ساده است. با اتصال آنها به اینترنت میتوان آنها را به اینترنت اشیا تبدیل کرد. ما با استفاده از حسگرها و اینترنت و اشیاهای اطرافمان میتوانیم یک شهر کاملا هوشمند داشته باشیم.
مستقل
دستگاههایی که از اینترنت اشیا برخوردار هستند، عمدتا بدون دخالت انسان کارهای خود را انجام میدهند. مثلا کامپیوترهای شخصی یا گوشیهای هوشمند، به طور کلی اینترنت اشیا محسوب نمیشوند. اما یک دستبند هوشمند یا یک ساعت هوشمند میتواند یک دستگاه اینترنت اشیا باشد.
از کجا شروع شد؟
بین سالهای 1980 تا 1990 ایده اضافه کردن حسگرها و هوشمندی اشیا مورد بحث قرار گرفت. در سال 1999 نظریه اینترنت اشیا نخستین بار توسط کوین اشتون ارائه شد. اینترنت اشیا نخستین بار روی یک تستر متصل به اینترنت اجرا شد. امروزه انتظار میرود اینترنت اشیا، به عنوان انقلاب صنعتی بعدی شناخته شود. این تکنولوژی میتواند در زمان صرفه جویی کند و کمک بشریت باشد. با IOT روش کار کرد کسب و کارها، دولت و شیوه زندگی مردم به شدت قابل تغییر است.
IOT و عناصر آن:
- برای جمعآوری اطلاعات و شناسایی دادهها از حسگرها میتوان استفاده کرد.
- استفاده از نرمافزارها برای تحلیل دادهها.
- یکی از ارکان اساسی، اینترنت است که برای برقراری ارتباط استفاده میشود.

نحوه کار کردن اینترنت اشیا
در کل IOT بر بستر شبکه کار میکند و با استفاده از هوشمندی که با استفاده از سنسورها و حسگرها به دست آورده است، واکنش نشان میدهد. اطلاعات جمع آوری شده توسط سنسورها یا در فضای ابری ذخیره میشود یا در فضاهایی که برای آن تعریف کردهایم.
در IOT، اشیا میتوانند با یکدیگر تبادل داده کنند تا بتوانند بهتر عمل کنند. این دستگاهها اغلب بدون دخالت انسان کار خود را انجام میدهند. اما این بدان معنا نیست که کاملا بدون دخالت کار کنند. برای تنظیمات میتوان آنها را دستکاری کرد.

مزایای استفاده از IOT
- نظارت کامل بر همه فرایندها با دقت بالا
- صرفه جویی در وقت و هزینهها
- افزایش بازدهی کارکنان
- ارتباط بهتر با کسب و کارهای دیگر
- تصمیم گیری اسان
- ایجاد تنوع محصولی و گشسترش کسب وکار
از کاربردهای اینترنت اشیا میتوان به خانههای هوشمند، سیستمهای امنیتی، دستگاههای آشپزخانه، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، خودروهای هوشمند، شهرهای هوشمند و از این قبیل اقلام اشاره کرد.
کلام ژیپان
برای بهتر شدن کسب و کارهای خود بهترین راهحل هم سو شدن با تکنولوژیهای بروز دنیا است. شما با کمک تکنولوژی، نظارت کامل بر کسب و کار و در آمد خود دارید. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با تیم ژیپان در تماس باشید.