شبکه جهانی وب، در ابتدا به عنوان یک دنیای تعاملی همراه با اطلاعات مشترک طراحی شد. که از طریق آن افراد میتوانستند با یکدیگر و با ماشینها ارتباط برقرار کنند. شبکه جهانی وب شامل دنیایی از اطلاعات قابل دسترس است. این یک فضای انتزاعی میباشد که افراد میتوانند با آن تعامل داشته باشند. که وجود آن نشان دهنده پایان دوران ناسازگاری بین سیستمهای کامپیوتری است. اما سوال اصلی این است که آینده شبکه جهانی وب چگونه خواهد بود؟ چه تغیراتی خواهد داشت؟ آیا تیم برنرز لی در این باره ایدهای دارد؟
پیشبینی آینده شبکه جهانی وب
ما میدانیم که اینترنت دائما در حال تغیر است که این تغییرات شامل موارد زیر میباشد:
- اولین مورد شامل بهبود زیرساختها برای ارائه خدمات کاربردیتر، قویتر، کارآمدتر و در دسترستر است.
- دوم تقویت وب به عنوان وسیلهای برای ارتباط و تعامل بین مردم است.
- سوم این است که اجازه دهیم وب، جدای از اینکه فضایی قابل مرور توسط انسان است، حاوی دادههای غنی باشد که توسط ماشینها قابل درک است. بنابراین به ماشینها اجازه میدهد تا نقش قویتری در تجزیه و تحلیل وب داشته باشند و مشکلات را برای ما حل کنند.
تاثیر زیر ساختها در آینده شبکه جهانی وب
زمانی که وب طراحی شد، این واقعیت که هر کسی میتوانست به راحتی و بدون توجه به ثبت نام در مرکز خاصی، سروری را راهاندازی کند، وجود داشت. که این به عنوان یک امتیاز تلقی میشد. امروزه چنین مقیاس بندی کافی نیست. تعداد کلاینتها به قدری زیاد میباشد که نیاز به سروری است تا بتواند کم و بیش مستقل از تعداد کلاینتها کار کند.
در حال حاضر تجارت تا حدی به وب متکی است. پس قطع شدن سرورها یا شبکهها قابل قبول نیست. به همین دلیل به یک معماری نیاز است که امکان تحمل خطاها را فراهم کند.
تیم برنرز لی مخترع شبکه جهانی وب
تیم برنرز لی در پیدایش شبکه جهانی وب نقش اساسی داشت. داستان از اینجا شروع شد که برنرز لی در پایان دهه 1980 به دانشمندان در آزمایشگاه فیزیک ذرات اروپایی مستقر در ژنو (CERN) پیشنهادی داد. پیشنهاد ایجاد وسیلهای، برای به اشتراکگذاری دادهها و یافتهها در هر نقطه از جهان. که منجر به ایجاد شبکه پیشگامی شد و ما امروزه آن را به عنوان اینترنت میشناسیم. وی با انجام این کار، چارچوبی برای اتصال میلیاردها کامپیوتر ایجاد کرد.
اینترنت، مبنایی برای نوآوری
اینترنت از زمانی که برنرز لی برای اولین بار ایده وب جهانی خود را مطرح کرد، تغییر کرده است. همچنین از بسیاری جهات فضای امنی نیست. اما از آنجایی که همیشه به سرعت در حال تغییر بوده است پس دلیلی وجود ندارد که این شرایط ادامه پیدا نکند.
از طرفی برنرز لی اینترنت را مبنایی برای نوآوری میداند که پتانسیل افزایش ارتفاعات جدید را دارد. برنرز لی ایدههای جالبی برای آینده شبکه جهانی وب در سر دارد. برای مثال معتقد است اینترنت باید باز، رایگان و در دسترس همه باشد. او میگوید “کاری که من میخواهم مردم انجام دهند این است که سیستمهایی بسازند که در آنها بتوانیم درک مشترکی از آنچه در مورد جهان صادق است ایجاد کنیم. جایی که بتوانیم به طور دموکراتیک در مورد تصمیمهایی که باید اتخاذ کنیم به یک درک مشترک برسیم”.
آینده شبکه جهانی وب از دید تیم برنرز لی
برای برنرز لی، یک نمونه فعالیت برای آینده شبکه جهانی وب، بهینه سازی روش کار رسانههای اجتماعی و نحوه برخورد با دادههای شخصی است. طبق آخرین پیشرفتها و چالشها، برنرز لی روی ایجاد پلتفرم دادههای مرتبط اجتماعی کار میکند که در مؤسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه آکسفورد تحقیق و اجرا شد. هدف این است که دادهها دیگر توسط شرکتهای فردی مانند گوگل، آمازون یا ارائه دهندگان رسانههای اجتماعی ذخیره نشوند، حتی اگر نرم افزار آنها مورد استفاده قرار گیرد. در عوض، باید در جایی که کاربر میخواهد ذخیره شود. به این ترتیب، آینده شبکه جهانی وب به این شکل خواهد بود که همه کنترل بیشتری بر روی دادههای خود که در پادها ذخیره میشوند، به دست میآورند.
تنظیمات هر پاد به کاربران این امکان را میدهد تا خودشان تصمیم بگیرند. مثلا کدام ارائه دهندگان مجاز هستند به دادههای آنها دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، این مدل به هر کسی اجازه میدهد تا برنامههای جدیدی را توسعه دهد. زیرا دسترسی به دادهها از نظر فنی امکانپذیر است.
تاثیر اینترنت اشیا در آینده شبکه جهانی وب
برنرز لی درباره اینترنت اشیا میگوید:
آنچه که به وضوح مهم میباشد این است که سیستمهای متصل به خوبی با هم کار کنند. یعنی مهم نیست که ابزارهای اینترنت اشیا خود را از چه کسی میخرید، در هر صورت همه آنها باید با هم کار کنند.
گام بعدی شبکه جهانی وب
بزرگترین تغییری که احتمالاً در 30 سال دیگر، آینده شبکه جهانی وب را تحت تأثیر قرار خواهد داد این است که افراد بیشتری از آن استفاده خواهند کرد. تخمین زده میشود که در حال حاضر حدود 50 درصد از جمعیت جهان به صورت آنلاین به وبها متصل هستند. میزان این جمعیت هر روز افزایش میابد. به همین دلیل نیاز است که زیرساختهای وب، به میزان قابل توجهی افزایش یابد. همچنین نیازمند فناوریهای جدید مانند شبکه تلفن همراه 5G است که برای همه، به ویژه در مناطق روستایی، ارزان و در دسترس باشد.
کلام ژیپان
اگر قصد دارید درباره آینده شبکه جهانی وب بیشتر بدانید و یا در این حوزه سوالاتی دارید، میتوانید با کارشناسان ژیپان هایتک تماس گرفته و پاسخ خود را دریافت کنید.